Dag 10 – 10 Augustus 2012 (Archive)

Na ons lichtelijk te hebben verslapen door het niet zetten c.q. vergeten te zetten van de wekker werden wij wat later wakker. Na een voor ons doen heerlijk ontbijt in het Hotel Blue in Albuquerque gingen wij om 9 uur richting onze volgende verblijfplaats; Amarillo in Texas. Ook hier gaan we vandaag weer een uur verder de tijd in, net als gister.

Onderweg zijn we gestopt bij Adrian dit ligt net over de grens van de Texas staatslijn, dit is het absolute middelpunt van de Route 66. Richting Chicago is het nog 1139 mijlen, en ook de andere kant op richting Los Angeles is het eveneens 1139 mijlen hobbelen. Na hier ook gelijk een broodje te hebben gegeten vervolgden we onze weg richting Amarillo.

Onderweg naar Amarillo keek ik in mijn achteruitrijspiegel en zat er een Sheriff auto met grote zwaailichten achter ons. Ik besloot toch maar te stoppen, en moest vervolgens alle papieren laten zien. Dit was allemaal in orde, en alsnog moest ik mee de Sheriff auto in, hier kreeg ik na een kruisverhoor te horen dat ik maar liefst 5 mijl te hard reed. (80 waar je 75 mocht) Dit tikte de agent allemaal in op een laptop uit het stenen tijdperk, dit was best grappig om te zien ha-ha. Gelukkig kregen we geen boete en mochten we onze weg weer ”veilig” vervolgen van deze aardige politieagent.

Vlak voor Amarillo gingen wij van de snelweg af om richting de Cadillac Ranch te gaan. Dit is een soort Cadillac kerkhof waar een aantal Cadillacs voor de helft in de grond staan. Hier spuiten alle toeristen en voorbijgangers hun eigen tekening op. Ook wij hebben dit gedaan, omdat wij van hele aardige andere toeristen 4 spuitbussen kregen.

Hierna zijn we naar ons hotel gegaan wat er wederom prima uitziet, en hebben zijn we weer lekker bijgebruind bij het zwembad.

Morgen gaan we richting Oklahoma City in Oklahoma en gaan we langs het Route 66 museum in Clinton (Oklahomo)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s