Dag 12 En 13 – 12 En 13 Augustus 2012 (Archive)

Springfield & St. Louis, Missouri (and a little bit of Illinois)

Gisterenochtend (12 Augustus) zijn wij vanuit Oklahoma City richting Springfield gereden, dit ligt in de staat Missouri. Deze reis duurde ongeveer 4 uur, we kwamen rond 2 uur in de middag aan in Springfield en we wisten  van tevoren al dat hier weinig te doen was. En dat bleek dus ook zo. Vooraf gezien waren we blij dat dit Motel een zwembad had, maar het was helaas maar 27 graden met dichte bewolking dus niet echt weer om bij te bruinen aan het zwembad. Dus hebben we gisteren in Springfield een dag gehad waar voor de rest weinig over valt te vertellen, vandaar dat we dat ook maar in 1 stukje schrijven.

Vanochtend (13 Augustus) zijn we vanuit Springfield richting St. Louis gereden dit ligt nog steeds in de staat Missouri, althans een groot deel van deze stad. Het was ongeveer 3 uur rijden en kwamen rond half 12 – 12 uur aan in deze hele grote stad. Hier hebben we eerst de Old Chain of Rocks Bridge bekeken, welke over de Mississippi River gaat. Deze brug word nu niet meer gebruikt maar was vroeger onderdeel van Route 66 (zie foto’s). Hij zag er nogal oud en creepy uit en we hebben de 2 mijl lange brug dus ook maar gedeeltelijk bewandeld. Het midden van deze brug is de staatsgrens tussen Missouri en Illinois waardoor we vandaag dus ook een ‘’beetje’’ in Illinois zijn geweest.

Ook zijn we nog een aantal keer over de vernieuwde versie van deze brug gereden de New Chain of Rocks Bridge, dit deden we omdat wij dwangmatig inmiddels van alle staten waar wij komen foto’s van de welkomstbordjes maken.

Hierna doorgereden naar de Gateway Arch in het centrum van St. Louis. Een 192 meter hoog, boogvormig monument aan de rand van de Mississippi. Hier zijn we in omhoog gegaan via een soort kabelbaan/tram achtig iets. We zaten in een hele kleine capsule met 2 anderen. Eenmaal boven aangekomen werd ons een prachtig uitzicht van de stad St. Louis aangeboden. Vooral het uitzicht op de stadions van St. Louis Cardinals (Baseball) en de St. Louis Rams (American Football) vond ik (Wesley) erg gaaf om te zien.

Eenmaal ingecheckt in ons Hotel (Days Inn & Suites) hebben we een lekker pizza-tje online bij de Domino’s besteld. Die we op dit moment heerlijk op zitten te eten.

Morgen gaan we verder richting het oosten want Indianapolis staat op de planning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s