Dag 14 – 14 Augustus 2012 (Archive)

Vanmorgen vroeg vertrokken we helaas alweer uit ons meer dan prima hotel in St. Louis. De reis naar Indianapolis duurde ongeveer 4 uur, ook kwamen we in onze 3e nieuwe en laatste tijdzone terecht; die van New York. Waardoor de reis dus eigenlijk 5 uur heeft geduurd.

We zijn in Indianapolis direct door gereden naar het wereldbekende circuit; ‘’Indianapolis Motor Speedway’’ dit circuit is onder andere bekend van NASCAR, de MotoGP en Indy Car Racing. Maar het circuit is waarschijnlijk het bekendst van de Indianapolis 500 waar onze eigen Nederlandse coureur Arie Luyendyk een aantal records heeft gevestigd. Daarnaast heeft het circuit ook gediend als Officiële Grand Prix circuit voor de Formule 1, Michael Schumacher werd hier als eerste winnaar in 2000! Op dit moment word het circuit helaas niet meer opgenomen in het klassement van de Formule 1.

Eenmaal aangekomen bij het circuit was het moeilijk te vinden waar we naar binnen konden dus na een rondje om het circuitterrein heen te hebben gereden namen we een afslag en kwamen we uiteindelijk tot onze grote verbazing op het circuit zelf terecht. Hier kwamen we een man tegen die zei dat dit eigenlijk niet de bedoeling was maar dat hij wel een oogje dicht zou knijpen, waardoor ik midden op het circuit heb mogen staan en een aantal leuke foto’s heb kunnen nemen. Hierna zijn we een tribune beklommen om nog meer mooie foto’s te maken, want ja ze knijpen nu toch een oogje dicht dan moeten we het er maar van nemen.

Om deze middag af te sluiten zijn we nog naar de Hall of Fame van het circuit geweest, maar goed ik ben zelf geen super autorace fan dus daar kon ik niet echt héél enthousiast van worden.

Morgen wacht ons een vrij lange reis naar Pittsburgh (Pennsylvania) waar we ’s avond een honkbalwedstrijd van de Pittsburgh Pirates gaan bezoeken!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s