Dag 17 T/M 23 | 17 – 23 Augustus 2012 (Archive)

New York Dag 1 – vrijdag 17 Augustus 2012

Na een heerlijk eerste nachtje in ons Penthouse in West New York, NJ zijn we rond een uur of 10 in de ochtend richting New York City gegaan. We stapten uit de bus bij het Port Authority Bus Station, dat ons vlakbij Times Square bracht. Twee straten lopen en we waren op Times Square zo rond een uur of 11, het was gelukkig nog niet heel druk. Na wat foto’s en filmpjes te hebben gemaakt zijn we richting Broadway gelopen.


Alleen vonden Gwynn en ik Broadway niet zo bijzonder dus dit hebben we snel geskipt. Vervolgens hebben we er ongeveer 20 minuutjes over gedaan om vanaf Broadway/Times Square bij het Central Park te komen. Hier hebben we als eerste een memorial van John Lennon bezocht wat aan de linkerkant van het park zat. Hier vlakbij is John Lennon doodgeschoten. Na wederom een paar leuke kiekjes te hebben geschoten hebben we onze weg in het park vervolgd waarna we vervolgens bij het Metropolitan of Art Museum aankwamen. Hier hebben we ook wat gegeten.

Na dit museum was het Guggenheim Museum aan de beurt, deze museums waren gelukkig gratis vanwege onze City Passes. Alleen zijn wij niet zulke museum mensen waardoor we ook het Guggenheim al snel hadden gezien. De rest van de middag hebben we gespendeerd in het 5 km lange Central Park. Een heerlijke chillplek, rond een uur of 5 zijn we weer richting het Penthouse in West New York gegaan.

 

New York Dag 2 – zaterdag 18 Augustus 2012

Vandaag hebben we maar een kort dagje gehad in New York City, we zijn vroeg vertrokken uit het Penthouse om als eerste Grand Central Station te bezoeken. Dit is het hoofdtreinstation van New York, en is bekend van Gossip Girl een serie. Daarom wilde Gwynn het graag bezoeken.

Vervolgens zijn we doorgelopen richting het New York Palace hotel, helaas was het hotel afgesloten vanwege verbouwingen waardoor we alleen een foto hebben kunnen maken vanaf de straat. Hier vlakbij zat het Rockefeller center waar we een aantal mooie foto’s hebben gemaakt van het Rockefeller plaza en het ‘’gouden’’ standbeeld van Prometheus.

Als laatste alweer van deze dag zijn we richting het Empire State Building gelopen, dit was zo’n kwartiertje lopen van Rockefeller center. We hadden de ergste verhalen gehoord over de wachtrijen bij het Empire State Building die uiteenliepen met een wachttijd van 1 tot 4 uur. Gelukkig viel het bij ons alles mee en stonden we binnen 15 minuten bovenop het Empire State Building. Bovenop deze 381 meter hoge wolkenkrabber hadden wij een prachtig uitzicht over heel New York en vooral over Manhattan. Ook hier hebben we weer de nodige mooie plaatjes geschoten zoals je hier onder kunt zien.

Na dit laatste bezoek van vandaag zijn we weer richting het Penthouse gegaan, en hebben we boodschappen gedaan. Aan het eind van de middag hebben we lekker gekookt voor de familie Wolfert. En gelukkig vielen onze zelfgemaakte tortilla’s in smaak.

 

New York dag 3 – zondag 19 Augustus 2012

Vandaag zijn we in een niet zo heel erg warm New York rond 10 uur richting Wall Street gegaan via de metro. Hier aangekomen hebben we niet Wall Street bezocht maar zijn we richting de Brooklyn Bridge gelopen.

Deze mooie brug hebben we overlopen en wat prima foto’s kunnen maken van onder andere het vrijheidsbeeld, wat helaas wel wat ver weg lag vanaf de Brooklyn Bridge. Maar gelukkig gaan we nog dichterbij komen met een ferryboottocht die nog volgt deze week. Na eindelijk in Brooklyn te zijn aangekomen zijn we via de Manhattan Bridge die zo’n 2- a 300 meter naast Brooklyn Bridge loopt weer terug gelopen naar Manhattan. Zoals je hieronder aan de foto’s kunt zien hadden we vanaf de Manhattan Bridge een nog mooier uitzicht over de Brooklyn Bridge en het Financial District. Toen we weer in Manhattan aankwamen, waren we gelijk in Chinatown dit was leuk om te zien, en hier zat ook gelijk een metro die ons weer richting Port Authority Bus Terminal bracht. Vanaf hier zijn we weer half in de middag naar ons Penthouse gegaan in West New York.

Na wat gegeten te hebben in het penthouse zijn we rond half 5 weer de deur uit gegaan om richting de Red Bull Arena af te reizen in Newark. Hier speelden de New York Red Bulls tegen de Portland Timbers. De Red Bull Arena was echt een prachtig stadion, dit kon ook niet anders want het was net 2 jaar in gebruikt (sinds 2010), het stadion biedt plaats aan ruim 25.000 mensen. Helaas is ‘’soccer’’ niet zo populair in de USA waardoor het stadion maar voor 2/3 gevuld zat. Uiteindelijk won de thuisploeg, het team van Thierry Henry verdiend met 3-2. Dit was best een knappe prestatie van in de 20e minuut stonden de Portland Timbers al met 0-2 voor. Al met al heb ik er weer een leuke ervaring bij; een MLS match bezocht!

 

New York dag 4 – maandag 20 Augustus 2012

Vandaag zijn we wat later vertrokken richting New York City, want we bezochten het 9/11 memorial op Ground Zero.  We hadden de avond ervoor visitors passes gereserveerd waardoor wij er pas vanaf 12:30 in konden. Wij waren er rond 12:00 en gelukkig deden ze niet moeilijk en konden we zo naar binnen.

Onder dit verslag  zie je een foto van een van de pools waar 1 van de twin towers heeft gestaan. Het was indrukwekkend om hier te zijn, en ook mooi om te zien dat ze er 20 a 30 meter naast alweer een nieuw WTC aan het bouwen zijn. Helaas was het museum dicht i.v.m. werkzaamheden waardoor we het na een kwartier wel weer hadden gezien.

Even later kwamen we aan bij Battery Park en zijn we na het eten van een veel te dure hot-dog richting het vrijheidsbeeld gegaan. We hebben er zo’n 25 minuten voor in de rij moeten staan dus dat viel wel mee. Eenmaal aan boord duurde het ongeveer een 10 minuutjes voordat we op het Liberty Island aanmeerden. Hier hebben we wat mooie foto’s van het vrijheidsbeeld kunnen nemen en nog genoten van het mooie uitzicht!

Rond een uur of half 4 zijn we weer met de ferry richting ‘’huis’’ vertrokken waar we rond kwart over 5 aankwamen, en weer veilig en vertrouwd in ons penthouse in West New York waren.

 

New York dag 5 – dinsdag 21 Augustus 2012

Na 4 dagen door New York te hebben geslenterd en gereisd hadden we eigenlijk het meeste wel gezien. Daarom gingen we vandaag richting Queens, New York want daar waren vandaag de kwalificaties van de US OPEN (Tennis).

We kwamen eind van de ochtend aan bij de US OPEN waar we gelukkig gratis naar binnen mochten, alleen deden ze een beetje moeilijk over mijn videocamera. Gelukkig wist ik de beveiliging er van te overtuigen dat hij niet werkte waardoor we hem gewoon mee mochten nemen. Ik heb er overigens niks mee gefilmd, dit vond ik te riskant haha.

We hebben een wedstrijd gekeken van de Nederlandse Bibiane Schoofs die aantrad tegen de Colombiaanse Catalina Castano. Helaas verloor de Nederlandse Schoofs 2 sets met 6-4 waardoor ze in de 1e ronde al is uitschakeld voor dit toernooi. Hierna hebben we nog wat gedronken op het US OPEN Food Plaza en zijn we daarna weer richting West New York gegaan om boodschappen te doen voor het avondeten.

En dat is uiteindelijk Spaghetti Alfredo met spekjes geworden! (Dus eigenlijk gewoon Spaghetti Carbonara).

 

New York Dag 6 – woensdag 22 Augustus 2012

Over vandaag kan ik heel kort zijn, en dat ga ik dus ook doen! We hadden eigenlijk alles wat we wilden zien al gezien in New York dus zijn we wat later vertrokken vanochtend.

We hebben een heerlijke lunch gehaald die we vervolgens op Central Park hebben opgegeten. We waren er rond 12 uur half 1 en hebben nog tot een uur of 3 in het park gechillt. Hierna zijn we weer richting het Penthouse gegaan en kwam er een eind aan New York en ook aan de geweldige reis door de USA. Want morgen (23 Augustus) vliegen we alweer terug naar Brussel (via Frankfurt).

New York Dag 7 – donderdag 23 Augustus 2012

Vertrek richting Brussel vanaf JFK Airport New York.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s