Dag 4 – 4 Augustus 2012 (Archive)

En ja hoor, ook vandaag werden we weer lekker vroeg wakker! Dus na een heerlijk amerikaans ontbijtje snel op pad gegaan richting de Death Valley.  De weg hier naartoe was heel erg rustig, weinig tegenliggers, alleen wel af en toe opstakels op de weg zoals stenen en struiken, welke vanwege overstromingen over heel de weg verspreid lagen. Dit gaf een klein beetje vertraging maar uiteindelijk bereikten we ons doel! We kwamen aan bij Stovepipe Wells waar de temperatuur zo rond de 45 graden lag. Was even wennen, maar was prima te doen met wat ons nog te wachten stond… Na een tankbeurt zijn we doorgereden naar Badwater, de laagst gelegen plaats van het westelijk halfrond en ook de op een na warmste plek op aarde. Hier was het bijna tien graden warmer! 53.9 graden. Bij Badwater kon je een wandeling maken over de zoutvlakten, wat ons deels lukte. Het was echt ontzettend warm dus heel ver kwamen we niet (vooral ik, wes kon er nog wel redelijk tegen). Daarna snel de auto ingevlucht, airco aangezet en eerst tien minuten bijkomen haha.

Daarna doorgereden naar Zabriskie’s Point, waar je een heel mooi uitzicht had over een deel van de Death Valley. Dit lag wat hoger dus was qua temperatuur al veel beter te doen. Hierna wilden we nog naar Dante’s View, wat ook een mooie plek hoort te zijn, maar hier zijn we nooit aangekomen omdat de weg was afgesloten.

Na 4,5 uur in de Death Valley vonden we het toch wel genoeg geweest, airco werkte niet echt meer verkoelend en het werd ook steeds warmer dus besloten we om richting ons motel te rijden in Beatty. Het plan van wes om een eitje te bakken op de motorkap mislukte helaas ook, aangezien onze auto wit is en de motorkap niet zo heel warm werd, en er was veel schaduw. Dus dat scheelde weer een hoop rotzooi.. Onderweg naar ons hotel zijn we nog gestopt bij een ghosttown: Ryolite, was erg leuk om te zien!

Morgen gaan we op pad naar Las Vegas, kijken of we nog een beetje geluk hebben in de casino’s!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s