Dag 6 – 6 Augustus 2012 (Archive)

Na een heerlijke nachtrust op het XXL bed in Vegas ging om half 6 alweer het wekkertje. Voordat we op pad gingen pikten we eerst even ons ontbijt op bij de Subway, wat in ons Hotel gevestigd zat. Hierna gingen we op weg naar de Hoover Dam, dat was zo’n 45 minuten rijden.

Bij de Hoover Dam aangekomen werden wij en onze auto eerst grondig gecontroleerd door de Arizona Border Patrol. Bij de Hoover Dam wat mooie plaatjes geschoten, helaas hadden we alleen toegang tot de lelijke kant van de Hoover Dam, maarja gelukkig kwam de Grand Canyon eraan, en dat maakte een hoop goed. Na 4,5 reizen vanaf Las Vegas kwamen we rond 11:30 aan bij Grand Canyon National Park. We waren heel snel binnen dankzij onze ‘America the Beautiful Pass’ of zoals de Amerikanen het noemen: The Magic Pass.

In de het park zijn we eerst naar het Visitor’s center geweest om een route uit te stippelen, dit heeft helaas niet veel geholpen want we zijn alsnog een aantal keer verdwaald en verkeerd gereden in het park zelf. Gelukkig zat er bij het visitors center wel een mooie lookout waar we de eerste plaatjes van de Grand Canyon hebben mogen schieten. Toen was het al rond een uur of half 1 en kregen wij weer trek, we zijn naar de Market Plaza van het park gereden en hebben daar een heerlijk maaltje opgepeuzeld.

Vervolgens zijn we naar meerdere lookouts geweest in het park, allemaal waren ze mooi en indrukwekkend. Helaas kwamen er bij de laatste twee lookouts een hoop regen en onweersbuien over ons heen zetten, waardoor we het snel voor gezien hielden. Wel kwamen we bij ons laatste lookout punt (Desert View) nog 2 elanden tegen, die zo’n 2 a 3 meter van onze auto af stonden.

Het einde van de middag was inmiddels aangebroken en toen zijn we richting ons Motel in Flagstaff gereden, wat nog een hele zoektocht was. Eenmaal ingecheckt, hebben we de dichtstbijzijnde Mcdonald’s opgezocht en zijn we daar eens flink gaan bunkeren.

Morgen wacht Monument Valley weer op ons! DOEI!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s