Dag 7 – 7 Augustus 2012 (Archive)

Na een lekker koud nachtje, door een iets te goed functionerende airco, werden we weer fris, fruitig en verkleumd wakker in ons crappy motel. Snel op weg richting de Monument Valley waar het lekker warm was! Na drie uur reizen kwamen we aan het eind van de ochtend aan bij het Visitor’s Centre in Utah. Hier hebben we een souvenirtje gekocht voor thuis en onze route bekeken. Daarna zijn we de Monument Valley ingereden wat heel erg indrukwekkend en mooi was! Naar onze mening, mooier als de Grand Canyon…

De weg, zanderig en hobbelig, voerde langs allerlei rotsformaties die door de eeuwen heen tot stand zijn gekomen. Af en toe moesten we even stoppen voor overstekend wild maar daarna konden we weer hobbelend verder. De weg duurde ongeveer 2,5 uur dus hierna hadden we nog tijd zat om andere dingen te bezoeken. We besloten om richting Sunset Crater te gaan, een krater ontstaan door een vulkaanuitbarsting zo’n 1000 jaar geleden. Helaas hebben we de krater nooit gevonden, wel allerlei trails gelopen die beloofden dat we een mooi uitzicht zouden hebben aan het eind van het pad maar helaas… niks te zien, en dat was wel jammer aangezien het vrij heftige beklimmingen waren! Maar ach, dat is goed om het luie zweet eruit te lopen.

Hierna zijn we weer terug gegaan naar ons crappy motel. Wat bij terugkomst nog crappier was! Bleek dat er opeens andere mensen in onze kamer zaten. Gelukkig hadden we alle spullen in onze auto meegenomen omdat we het al niet helemaal vertrouwden…

Dus snel naar de receptie gegaan en onze ontdekking uitgelegd. Hier werd goed op gereageerd en we kregen een nieuwe kamer, zonder anderen erin.

Morgen gaan we richting Holbrook en slapen we in een Wigwam..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s