Dag 8 – 8 Augustus 2012 (Archive)

Vandaag zijn we richting Holbrook gegaan, zo’n 1,5 uur rijden vanaf ons ‘’Crappy Motel’’ in Flagstaff. Omdat het dichtbij was konden we redelijk uitslapen en reden we ongeveer tussen half 9 en 9 uur weg uit Flagstaff.

Na ongeveer drie kwartier tot een uur rijden kwamen we aan bij de Meteor Crater, waar zo’n 50.000 jaar geleden een meteoor is ingeslagen met een snelheid van meer dan 60.000 km/u, heel erg snel dus. Bij de krater zat ook een leuk souvenirwinkeltje waar we leuke souvenirtjes hebben gekocht van de ‘Route 66’ want vandaag was het de eerste dag dat we op de alom bekende echte route 66 reden. We blijven de route 66 volgen tot aan St. Louis (Missouri).  Ook was er bij de Meteor Crater een bezoekerscentrum met leuke en interessante feiten en weetjes over de ruimtevaart en alles wat gaat over meteoren. Ik vond dit allemaal heel leuk, maar Gwyneth wat minder waardoor we daar niet veel tijd hebben doorgebracht.

Vervolgens gingen we richting Petrified Forest National Park, dit was nog ongeveer een uurtje rijden. Dit is een bos/gebied dat door de eeuwen heen versteend is geraakt. Eenmaal aangekomen in het park hebben we bij het eerste lookout point gelijk wat foto’s genomen en zijn we vervolgens richting een picknickplaatsje gereden in het park waar we onze lunch hebben genuttigd. In het park liepen een hoop hagedissen, die ik helaas niet mocht vangen van Gwynnie. We hebben heel het park doorgecrosst vooral het einde bij het Rainbow Forest was mooi, daar lagen allemaal versteende boomstronken dit was mooi om te zien.

Bij het verlaten van het park werd ons nog gevraagd: ‘Have you taken any rocks?’, wat we NATUURLIJK niet hebben gedaan. We reden vervolgens richting Holbrook zo’n 20 mijl sturen. Hier hadden we een heel speciaal Motel geboekt; namelijk een Wigwam Motel. Dit zag er van binnen en van buiten heel erg grappig en is leuk om een keer mee te maken!

Morgen vervolgen we onze weg richting Albuquerque.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s