Japan 2017 – #1

Ik ga het kort houden omdat we 1; nog niet zoveel hebben gedaan, alleen een lange en vermoeiende reis achter de rug hebben. En 2; we daarom best ‘kapot’ zijn op dit moment.

Gisteren 12:40 nederlandse tijd vlogen we richting Shanghai (China). Na 10,5 uur te hebben te hebben gevlogen waren we veilig geland rond 5:30 (China time +6). De vlucht was meer dan prima, weinig turbulentie etc. Van tevoren had ik van het vliegveld op Shanghai heel wat meer voorgesteld, zeker omdat China (op bepaalde vlakken) zo’n vooruitstrevend land is. Maar niets was minder waar; self-service checks die niet werkten waardoor we vervolgens met alle andere (transfer) reizigers in 1 rij moesten staan. Duurde veel en veel te lang. Daarnaast was het vliegveld smerig. Gelukkig hoefden we hier niet lang te blijven want om 8:20 (China time +6) konden we gaan boarden voor onze doorvlucht naar Tokio.

Deze 2,5 uur durende vlucht was helaas wat minder prettig. Een heleboel turbulentie gehad door het slechte weer en ook viel het vliegtuig tijdens hevige turbulentie 2 keer in een zogeheten ‘luchtzak’ :}. Al met al niet heel prettig. Maar we zijn uiteindelijk aangekomen op de bestemming: Tokio, Japan.

Vanaf het vliegveld de trein gepakt, richting ons appartement waar ik nu dit stukje zit te schrijven om 5:00 PM lokale tijd (+7). Aangezien wij eigenlijk een nachtje hebben overgeslagen gaan wij zometeen maar eens lekker wat uurtjes rust pakken, zodat wij er morgen weer volle bak tegenaan kunnen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s