Japan 2017 – #2

Na een een aantal uurtjes slaap stonden we vandaag vroeg op voor onze eerste dag Tokio. Helaas vandaag heel de dag regen, regen en nog eens regen. Dit heeft mede te maken met het feit dat de tyfoon “Lan” op Tokio afkomt en waarschijnlijke aankomende nacht zal arriveren.

Aangezien we vlakbij het station van Shibuya overnachten was het ‘Hachiko Statue’ het eerste wat we vandaag bezochten, in de stromende regen.
De reden dat we dit graag wilden bezoeken is omdat het standbeeld van Hachiko  een Akita is die in Japan grote bekendheid verwierf door het feit dat hij na de dood van zijn baasje 9 jaar lang wachtte op diens terugkeer bij het treinstation Shibuya in Tokio. En wat een toeval.. ik heb zelf ook een Akita :)..

01280fcb168c5af7043812ca5225c4661024e15f2aHierna gingen we naar de Senso-ji Tempel. Dit is veruit de oudste en beroemdste tempel in Tokio. Deze tempel stamt uit het jaar 628 of 645 en heeft de turbulente geschiedenis van Japan tot op heden overleefd. De tempel is een belangrijke toeristische trekpleister en het gehele jaar door te bezoeken. Daarnaast is het een belangrijke plek voor pelgrims om de boeddhistische god ‘Kannon’ te aanbidden.

01e54fd4790172291851bbd107530a94cd3c1333f0Gwynn en ik hebben allebei een wens kunnen doen bij de tempel. Die van mij pakte goed uit voor het komende jaar; nieuw huis, succes in de mijn relatie en mijn baan. Wel vreemd dat Gwynn precies het tegenovergestelde kreeg haha:) Gelukkig zijn we niet zo bijgelovig, wat de Japanners over het algemeen wel zijn. Wanneer er zogezegd ‘ongeluk’ uit de voorspelling kwam moest je je voorspelling aan een rek ophangen. En hoewel we echt geen bijgeloof hebben, heeft Gwynn het toch maar even gedaan… =D

 

Na het bezoeken van een traditioneel Japans thee/koffie huisje gingen we op weg naar de volgende trekpleister; Het Ueno park. Dit was door de hevige regenval (100mm vandaag in Tokio) niet een heel erg goed plan aangezien echt alles buiten was, en de straten blank stonden hebben we dit uitgesteld tot een ‘drogere’ dag.

Na onze eerste echte ‘Japanse lunch’ te hebben genuttigd moesten we een activiteit opzoeken waarbij we niet nat konden regenen. We wilden namelijk eerst een boottocht door Tokio doen, maar ook dit was door het weer niet zo’n goed plan aangezien het zicht erg slecht was vandaag. Daarom besloten om naar het Japanse voetbal museum te gaan. Ik mag natuurlijk een van mijn grootste hobby’s niet vergeten in Tokio. Hieronder wat foto’s van het museum, wat eigenlijk voor 50% bestond uit foto’s en informatie van het door Japan en Korea zelf georganiseerde WK voetbal in 2002.

This slideshow requires JavaScript.

016830f786fc2aa1ff6d3dfbbbb2db3ebec8e63dd4

Daarna zijn we nog naar Tokio’s Akihabara Electric City geweest. Dit is een gedeelte in de stad waar je de gekste gadgets kan vinden die er zijn, en waar het aanbod aan gadgets ook overweldigend groot is. Echt iets voor Wesley dus.. 🙂 Tijdens onze wandeling door dit deel van de stad merkten we pas echt dat er op sommige vlakken een groot cultuurverschil is met Nederland. Volwassen mannen die anime plaatjes sparen en helemaal gek zijn op poppen van allerlei soorten en ook maten. Erg vreemd, maar ook wel weer grappig om dit te zien.

Als afsluiting van de dag zijn we Sushi gaan eten bij Genki Sushi. Een restaurant wat een erg leuk concept hanteert met betrekking tot het bestellen en serveren van de gerechten. We konden onze Sushi bestellen via een look-a-like iPad display en deze werd dan via een automatisch rijdend plateau geserveerd. Een erg leuk, goed en zeker snel concept. Als je echt voor de gezelligheid uit eten wilt gaan moet je niet voor zo’n type restaurant kiezen, maar hebben zeker geen spijt en kunnen dit aan iedereen aanraden. Hieronder een korte video van hoe het werkte;

Morgen weer een dag, en hopen dat de tyfoon de stad een beetje heel weet te houden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s