Japan 2017 – #3 #4

23 Oktober

Gelukkig heeft de tyfoon “Lan” Tokio een beetje genade getoond en is het uiteindelijk allemaal meegevallen. Het enige wat we er van hebben gemerkt is dat we in de nacht wakker zijn geworden van de hevige storm en het alarm wat buiten klonk. Maar de volgende ochtend in de stad was er gelukkig niets van te merken, geen ernstige schade. Zelfs het weer was totaal omgeslagen met de dag ervoor, vandaag een heerlijk zonnetje, blauwe lucht en we hebben zelfs geen jas nodig gehad.

Op weg naar ons eerste ‘to-do’ dingetje van de dag; het origami museum. Dit viel helaas flink tegen, het was klein en hetgeen wat Gwynn graag wilde zien was gesloten. Dus langer als 20 minuten zijn we hier zeker niet geweest.

Hierna gingen we richting de Tokio Skytree, het hoogste bouwwerk van Japan wat is opgeleverd in 2012 met een hoogte van 634 meter. Het is tevens het hoogste voor publiek geopende uitzichtpunt ter wereld. Mede dankzij het voortreffelijke weer van vandaag hadden we mooi uitzicht over de hele stad en ook zagen we de Mount Fuji goed liggen. Best bijzonder, want deze ligt 145 km van de Skytree vandaan. Na een heerlijke lunch te hebben genuttigd op 350 meter hoogte daalden we weer af naar de begane grond.

‘s Middags hebben we over de rivier Sumida gevaren met de Tokyo Cruise. Dit gaf zeker aan het einde een prachtig zicht over Tokyo vanaf de rivier. Daarnaast was het gewoon even lekker genieten op het water met dit heerlijke weer. Zie de foto’s  van ons bezoek aan de Skytree en de Sumida rivier hieronder.


In de avond nog op zoek gegaan naar een echt goed japans sushi restaurant, niet geheel geslaagd want we zijn beland in een Catalaans Tapas restaurant.. Ja in Tokio! 🙂

24 Oktober

Vandaag konden we echt heerlijk uitslapen omdat ik om 11:00 (Japanse tijd) een afspraak bij de kapper had. Ja, mijn haar is zo lang geworden en mede door mijn trip vorige week voor werk naar Staines heb ik geen tijd gehad om naar de kapper te gaan in Nederland. Dus, moest het hier. En dat viel best tegen eigenlijk, omdat niemand bij de kapper hier Engels sprak. Maar met wat google translate, foto’s en handgebaren heeft de Chief Stylist Hidenori Kaneko van de kapsalon Siecle me toch weer een aardig mooi ‘pruikje’ gegeven. Mocht wel ook want de gemiddelde prijzen bij de kapper liggen in Japan een stuk hoger dan in Nederland.

Na mijn kappersafspraak zijn we naar de keizerlijke tuinen (Tokyo Imperial Palace) gegaan. Deze tuinen liggen naast een buurt vol met hoogbouw waar alleen zakenlui komen, bijna geen toerist te zien hier. Naast de Keizerlijke tuinen bevindt zich ook het Keizerlijk paleis: huis van de Keizer van Japan. Helaas is dit maar twee dagen per jaar open, waardoor we dit niet hebben kunnen zien.

010c7ac46960d33c243cbdf1f6cb6e9a20e38dd9f1
Vervolgens een tweede poging voor het Ueno park. Op onze eerste dag waren wij hier ook, maar mede door de hevige regenval die dag hebben we de strijd toen snel gestaakt. Vandaag was het gelukkig een stuk beter. Helaas geen zonnetje, maar met een temperatuur van 19 graden was het prima te doen in het park. We hebben in het park het National Museum of Nature and Science bezocht. De grootste drijfveer voor mij om dit te bezoeken was omdat de originele Hachiko hier in het museum stond. Uiteraard opgezet, maar aangezien dit echt de hond was die jarenlang trouw iedere dag terug kwam bij het treinstation van Shibuya om te wachten op zijn baasje vond ik toch wel heel bijzonder. Hieronder een foto’s van de opgezette Akita Inu.

Vandaag waren we gelukkig wel succesvol in het vinden van echt Japans avondeten. We hebben heerlijk (met stokjes) noodles en sushi gegeten. Ja veel beter dan bij Shabu Shabu 🙂 🙂 :)..  Na het eten zijn we nog naar het Tokyo Metropolitan Government Building geweest. Dit gaf ons vanaf de 45ste verdieping (202 meter hoogte) een prachtige uitkijk over de stad Tokyo in het donker.

Morgen gaan we richting onze volgende Japanse stad; Kyoto!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s