Japan 2017 – #5 #6 (Kyoto, Mount Fuji)

25 oktober, Kyoto

Vandaag stond de dag in het teken van onze doorreis naar Kyoto. We zaten rond 10:30 in de trein richting Kyoto en arriveerden daar om 13:00. Eerst de backpacks gedropt op het station omdat we pas om 16:00 konden inchecken. Daarna lekker ‘koreaans’ gelunched.

In de middag hebben we in Kyoto twee tempels bezocht. Allereerst gingen we richting de moeder der Tempels; Higashi Hongan Ji Tempel. Hieronder een mooie ‘pano’ foto van het tempelterrein (van Buddha zelf mochten we geen foto maken).

IMG_0398

Hierna zijn we de kant van een andere tempel uit Kyoto gelopen. Deze heet de Sanjusangendo tempel en hierin staan de 1001 beelden van de Kannon. Bij het binnengaan van de tempel moesten we onze schoenen uitdoen. Een boeddistisch dingetje. Deze hal biedt ruimte aan 1001 houten beelden van de Kannon, Godin van de Genade.

Na het bezoeken van de tempels was het inmiddels 4 uur en tijd om ons appartement in Kyoto te betrekken. Leuk, en gelukkig wat groter dan ons verblijf in Tokyo.

IMG_0411

Aan het begin van de avond, toen het eenmaal donker was (het wordt hier al rond 17:00 donker), zijn we richting het Pontocholaantje gegaan. Dit is een typisch japans smal straatje met heel veel restaurantjes en veel sfeer. In dit straatje hebben we dus ook ons avondeten uitgekozen. En dit was het beste wat we tot nu toe hebben gegeten. Deze tent was gespecialiseerd in tempura; gefrituurde stukjes vlees, vis of groenten. En waarschijnlijk het lekkerste wat ik tot nu toe heb op heb was de Sirloin Tempura, een licht gefrituurd super mals biefstukje. Zie de foto hieronder. Dit vond ik zelfs lekkerder als kapsalon, en ja dat betekend een hoop haha:):).

 

IMG_0413

 

26 oktober, Mount Fuji, Lake Kawaguchiko

Vandaag zijn we vanuit Kyoto richting Mount Fuji/Lake Kawaguchi gegaan. Vooral de reis heen en terug is al een opgave opzich; 4 uur heen en 4 uur terug.

Rond het middaguur kwamen we aan op Kawaguchiko Central Station. Vanaf daar gelopen richting het Kawaguchiko meer (a 5 minuten). Gelukkig was het zonnige dag wat bij aankomst gelijk een prachtig uitzicht over het meer gaf. Vanaf het beginpunt kon je Mount Fuji nog niet zien, dus moesten we kiezen: 10 km lopen, een boottocht over het meer en/of met de kabelbaan omhoog op een andere berg. We kozen voor de laatste twee opties, aangezien ik 10 km toch iets ‘te’ vond! En omdat ik natuurlijk mijn loopschoenen niet aan had ;). Zowel de kabelbaan, als de boottrip op het meer gaven ons een prachtig zicht op Mount Fuji, de hoogste berg van Japan. Zie hieronder diverse mooie foto’s;

Na een lange terugreis… Even snel wat gegeten in een leuk restaurant in ‘The Cube’ (Foodcourt) Daarna chillmode aan in ons appartement..

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s