Japan 2017 – #7 (Kyoto; Bamboebos, Gouden Tempel, Higashiyama)

Kyoto, 27 oktober

Vandaag een dag zonder veel reizen, we blijven binnen de stadsgrenzen van Kyoto. Gelukkig was het (weer) heerlijk weer, en dus ultiem genieten als een echte Hollander met korte broek. Je ziet hier bijna niemand met een korte broek lopen haha. In de morgen gingen we als eerste richting het bamboebos.
Na zo’n 20 minuutjes rijden met de trein vanaf Kyoto station kwamen we aan op het bestemmingsstation. Zo’n 5 a 10 minuten lopen bracht ons bij het bamboebos. En eerlijk gezegd hadden wij hier wel iets meer van verwacht van tevoren. Sowieso hadden wij het veel groter verwacht. Maar als je 10 minuten stevig doorstapt ben je er al doorheen. En het gaf ons ook niet echt het ‘wow’ gevoel. Maar desalniettemin was het leuk dat we er zijn geweest. Dit heb je natuurlijk in Nederland niet. Hieronder een paar mooie plaatjes:

Daarna met de trein terug naar Kyoto Station, vanaf daar moesten we verder met de bus. Dit was de eerste keer dat we stadsbus moesten gebruiken in Japan; weer een nieuwe ervaring. We hoefden nergens tickets te kopen o.i.d. je kon gewoon instappen, en hoever je ook wilde een rit kostte altijd 230 yen (ongeveer 2 euro) ongeacht het aantal haltes. Dit betaalde je ook achteraf. Naar ons gevoel was er nauwelijks controle hier op. En eigenlijk zie je dat heel veel terug in de Japanse cultuur. Iedereen volgt altijd keurig de regeltjes. Zo gaat iedereen netjes in de rij staan voor een bus, trein of metro, voordringen is er niet bij. En wat me eigenlijk nog het allermeeste opvalt dat iedereen hier super vriendelijk is. Soms tot het overdreven toe. Maar goed, daar staan de Japanners natuurlijk ook om bekend. Na een korte busrit waren we aangekomen bij onze volgende bestemming: Kinkaku-ji tempel: een mooie gouden tempel met een stukje prachtig klein natuurgebied eromheen (zie foto van deze blogpost).

Inmiddels was de middag aangebroken en verplaatsten we ons naar de wijk Higashiyama. Dit gebied is erg gericht op toeristen; er zijn veel kleine winkelstraatjes img_0506met eettentjes en souvenirwinkeltjes. De wijk kenmerkt zich door de authentieke Japanse bouwstijl (zie foto). Uiteraard eindigden we ook daar weer bij een tempel (Kiyomizu dera). Een mooie oranje tempel (zie foto’s hieronder) die ze aan het verbouwen waren, dus erg lang zijn we hier niet gebleven. Op de weg terug lekker de toerist uitgehangen door wat souvenirs te kopen. Waaronder onze eigen persoonlijke Japanse eetstokjes! en nog een ‘matcha’ softijsje gegeten. Matcha is gebaseerd op Japanse groene thee, en is dus een typisch Japans ijsje.

 

Tijdens het avondeten bedacht ik me, wat is het toch eigenlijk een fijn land om uit eten te gaan. In ieder geval in vergelijking met Nederland. Wanneer je je eten besteld duurt het maximaal 5 – 15 minuten tot je eten klaar is (afhankelijk van wat je besteld) in tegenstelling tot de doorgaans langere tijden in Nederland. En nog het allerbeste; fooi is hier een no-go!! niet doen! Dat is toch heerlijk. Hoef je je daar ook niet meer over na te denken. Sterker nog, fooi geven is hier een belediging.

Nou dat was ‘m weer voor vandaag :)…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s