Japan 2017 – #8 (Himeji Castle en onverwachts naar Tokio)

Kyoto, 28 oktober

Het lijkt het een of het ander te zijn in Japan! Vandaag weer volop regen, en iedereen met de paraplu naar buiten. Tot nu toe alleen nog maar zonnige of regenachtige dagen gehad. Waar is de gulden middenweg? Dit heeft ook pluspunten in het heuvelachtige landschap (hoop bergen) van Japan. Wanneer er regen in de lucht hangt geeft dit af en toe echt een heel mooi gezicht wanneer de bui precies om zo’n berg heen drijft.

img_0514-1

Vanochtend met de trein richting Himeji gegaan. Dit ligt ongeveer een uur van Kyoto vandaan. In Himeji aangekomen gingen we te voet naar het Himeji Castle een zeer bekend ‘Japanese National Treasure’ en het kasteel staat ook op de Unesco werelderfgoedlijst. Het kasteel is recentelijk (2015) nog gerestaureerd, maar dateert oorspronkelijk uit het jaar 1333 waarin ze zijn begonnen met de bouw. Het kasteel werd 10 jaar later opgeleverd. Wanneer je in dit kasteel rondloopt krijg je het gevoel dat de Japanners vroeger nog kleiner waren. Alle deuropeningen en poorten zijn zo laag dat wij (dwergen in Nederland😉) haast moesten bukken (zie foto). In het kasteel 6 verdiepingen omhoog geklommen wat een prachtig uitzicht gaf over de  kasteelmuren en de stad Himeji. Hieronder wat foto’s;

This slideshow requires JavaScript.

Aan het einde van de ochtend zijn we met de trein terug gegaan naar Kyoto. We hebben een portable Wi-Fi apparaat bij ons appartement wat we mee kunnen nemen als we op stap gaan. Toen we weer waren uitgestapt in Kyoto en ik de WC instapte bedacht ik me; hee! We waren ons portable Wi-Fi apparaatje toch aan het opladen in de trein. Deze waren we dus vergeten mee te nemen. Gwynn heeft met een sprint terug naar het perron nog geprobeerd in de trein te komen maar helaas reed deze net weg.

We zijn vervolgens dus naar lost and found gegaan op het station om het apparaatje als verloren op te geven. Een uur later kregen we te horen dat het apparaat terecht was. Gelukkig! En dat we hem in Tokio konden ophalen….. We dachten eerst dat het een grap was, maar helaas. We moesten dus direct door met de trein van Kyoto naar Tokio om het apparaatje daar op te halen. Wat een tegenvaller, heel de dag weg! Een enkele reis Kyoto-Tokio is namelijk 2 uur en 40 minuten.

In de trein zaten we op gereserveerde stoelen. De stoel naast ons was gereserveerd, zo bleek later, voor een meisje met flink wat bagage. Wij schoven voor haar een plekje op zodat ze op een betere plek kon gaan zitten. Dit waardeerde zo erg dat ze ons een klein cadeautje gaf; 2 verschillende japanse snacks. Heel erg leuk! En nogmaals het bewijs wat een fijn en goed volk de Japanners zijn!

Om 21:00 waren we weer terug in Kyoto, vandaag totaal 8 uur in de trein gezeten. Zonde! Maar ach, morgen weer een dag! 😄

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s