Japan 2017 – #11 (Hiroshima)

Hiroshima, 31 oktober

Deze morgen was het vroeg dag voor ons, de wekker ging om 6:30. We sliepen natuurlijk in de Tempel Sekishoin in Koyasan afgelopen nacht, en om 7:00 begint daar de ‘ochtend ceremonie’ voordat het ontbijt start. Opzich nog best goed geslapen in het primitieve tempelkamertje. Enfin, om 6:59 stonden (zaten) we gelukkig net op tijd paraat voor de japanse ochtend ceremonie, in de kou, want het was afgelopen nacht 2 graden geweest. Brrr..
Voorafgaand aan de ceremonie was ons verteld dat dit tot 7:30 zou duren, en dat we dus pas om die tijd zouden ontbijten. Uiteindelijk viel het allemaal mee en zaten we rond 7:20 aan het ontbijt. Lekker rijst, soep, groenten(japans) en een omelet(in water). Dus absoluut niet wat je gewend bent als westerling. Maar het smaakte opzich best prima.
Na het ontbijt direct uitgecheckt zodat we de bus om 8:15 konden halen voor onze doorreis naar Hiroshima van vandaag.

Met bus weer van de berg af, en 2 x overstappen op de trein kwamen we rond kwart voor 2 aan in Hiroshima. We verblijven hier in Hiroshima voor het eerst in een hotel. In Tokio en Kyoto verbleven we in AirBNB appartementen. Dus dit is wel even lekker luxe voor ons, zeker na ons verblijf in de tempel 🙂 Even snel ingecheckt in het hotel, de spullen gedropt en richting het Shukkeien park (zie blogfoto) gelopen, 2 straten verderop. Verder niet echt iets speciaals, gewoon een mooi stukje groen midden in de stad Hiroshima.

img_0618

Het opvallendste in dit park was het aantal karpers in de groter vijver in het park. En hoe graag die gevoerd wilde worden, zie hieronder het filmpje.

Daarna zijn we doorgelopen naar een parkje wat weer een aantal straten verderop lag. In dit park staat het Hiroshima Castle, zie onderstaande foto’s:


Hierna zijn we nog een stukje doorgelopen, we hadden nu toch lekker het tempo erin. Ongeveer 10 a 15 minuten verder lopen de stad  in staat de ‘A-Bomb Dome’ Het is een van de weinige grotere gebouwen die overeind zijn blijven staan na de atoombomaanval op Hiroshima van 6 augustus 1945, ondanks het feit dat het gebouw zich op 160 meter van de explosie bevond. Het overeind blijven wordt toegeschreven aan het feit dat de bom op een hoogte van 580 meter tot ontploffing werd gebracht en het gebouw daardoor ‘in mindere mate’ horizontale drukverschuivingen onderging. Hieronder foto’s van het monument:


De dag lekker afgesloten met wat ‘westers’ krachtvoer omdat we vandaag even geen zin hadden in Sushi of rijstgerechten 🙂 🙂 🙂
img_0628

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s