Japan 2017 – #13 #14 #15 (Hiroshima en Tokio)

Hiroshima, 2 november

Hiroshima is qua planning voor ons in Japan echt het rustigste tot nu toe, en dat is eerlijk gezegd ook wel lekker. Gewoon ook even tijd voor iets anders, je tijd nemen voor een lekkere Latte Macchiato Caramel van de Starbucks bijvoorbeeld. Naast onze ‘chilltijd’ gingen we vandaag ook nog een geplande activiteit doen. Met de boot naar het eiland Miyajima.

Miyajima is een beroemd tempeleiland vlakbij Hiroshima. Dit ligt maar op 5 minuten varen met de boot vanaf de haven van Hiroshima. Het eiland staat bekend als een van de mooiste plekken van Japan, en het bekendste van het eiland is zonder enige twijfel ‘The Great Torii’ dit is de toegang naar de Itsukushima tempel welke ook op het eiland staat. De Torii staat in het water, omdat men vroeger de schrijn altijd bezocht via de Japanse Binnenzee. De Torii is precies 16,8 meter hoog en weegt naar schatting 60 ton. Zie hieronder de foto:
img_0676

Een ander erg leuk en opvallend feit van het eiland is dat er zich veel reeën op dit eiland bevinden. En deze zijn inmiddels zo gewend aan alle toeristen dat deze bijna tammer zijn als de gemiddelde hond in Nederland. Je kan met deze beesten gewoon een selfie maken en aaien. En als je ook maar iets bij je hebt wat ritselt in je tas, nou dan kom je niet meer van ze af. Ze zijn waarschijnlijk iets ‘te’ vaak gevoerd door de mensen. Zo had een ree al Gwynn’s vest en mijn tas te pakken en begon hier vrolijk op te sabbelen, erg grappig. Omdat dit ik dit zo apart en bijzonder vond heb ik redelijk wat foto’s gemaakt. Hieronder vind je de foto’s van ons bezoek aan het bijzonder mooie eiland.

 

This slideshow requires JavaScript.

Tokio, 3 november

Vandaag was alweer onze laatste dag in Hiroshima en tegelijk onze laatste activiteit in Hiroshima. Na het uitchecken in het hotel zijn we weer naar het Shukkeien park gelopen, waar we ook waren tijdens onze eerste dag in Hiroshima. In dit park hebben we een theeceremoniepublieke Japanse theeceremonie bijgewoond. We zaten hier als enige westerlingen tussen +/- 60 Japanners. Dus we vielen lekker op. Tijdens de ceremonie zelf gaat het niet zozeer om de thee die je drink maar meer om het ritueel wat je ernaast doet, en dat is eigenlijk kort samengevat heel veel buigen en respect tonen. Voorafgaand aan de thee kregen we een typisch Japans koekje waar ik de naam niet van weet, en even de later de thee. Welke je in 3 slokken moet opdrinken. Na het bijwonen van deze half uur durende ceremonie kan ik met zekerheid zeggen dat ik blij ben dat ik hieraan heb heb deelgenomen. Dit hoort natuurlijk echt bij de Japanse cultuur, en mag je eigenlijk niet missen wanneer je zo’n trip maakt zoals wij nu doen. Maar voor de smaak van zowel het koekje als de thee hoef je het niet te doen! 🙂

Na de theeceremonie zijn we rond het middaguur weer in de trein gestapt richting Tokio. Hier wacht morgen onze laatste dag, en vliegen wij ‘s avonds weer terug naar Nederland.

Tokio, 4 november

Vandaag onze laatste dag in Japan. We vliegen vanavond om 18:10 uur terug naar Nederland. We vliegen eerst vanaf Haneda Airport naar Shanghai Airport in China. Een vlucht van ongeveer 3 uur. Na onze transfer vliegen we vanaf Shanghai naar Schiphol waar we ongeveer rond 6:00 in ochtend (nederlandse tijd) zullen landen.

Het stuk uit deze blog, specifiek van deze vandaag zit ik nu dus ook te typen terwijl ik op het Haneda Airport zit. Het is hier nu 14:00 Japanse tijd, dus ik moet natuurlijk even de tijd doden tot 18:00. Vanochtend hebben we voor de laatste keer iets bezocht, hier in Tokio. We zijn naar de vismarkt van Tokio (Tsukiji) geweest. Dit is de grootste en drukste vismarkt ter wereld. De vismarkt opent zijn deuren om 4 uur in de nacht voor alle locals. De restaurants en wederverkopers kunnen dan de vis die die nacht vers gevangen is direct kopen. Het is hier dan ook erg druk in de nacht. Het grote voordeel hiervan is dat bijna alle (goede) restaurants in Tokio verse vis serveren. Als je sushi besteld in Tokio kan je er bijna vanuit gaan dat deze van de Tsukiji vismarkt vandaan komt. Toeristen zijn hier overigens pas vanaf 9:00 in de ochtend welkom. Want ja, die kopen toch niks en lopen alleen maar in de weg. Net zoals wij deze morgen. We hebben een rondje gelopen en het is echt heel heel groot, het stinkt naar vis. Verrassend! Hieronder wat foto’s:

Nu ga ik me mentaal voorbereiden op de lange trip terug naar huis, en naar de kou….. Brrr..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s