USA 2018 – #1 #2 #3 (San Francisco)

Om 12:00 (lokale tijd Amsterdam) vertrok onze vlucht richting Washington waar we een transfer hadden richting San Francisco. Alles ging vrij voorspoedig tot aan onze transfer: een wereldwijde storing bij United Airlines. Door de storing dacht het systeem dat alle vliegtuigen die op de grond stonden al in de lucht zaten. We konden pas vertrekken als dit was opgelost. Die oplossing kwam 3 uur later. Hierdoor hebben we 3 uur lang in een stilstaand vliegtuig gezeten..  Gelukkig zijn we alsnog in San Francisco aangekomen na een reis van 22 uur!

San Francisco, 12 Augustus

We werden vandaag lekker vroeg wakker omdat we uiteraard nog niet gewend zijn aan het tijdsverschil van 9 uur met Nederland. Na het ontbijt gingen we rond een uur of 9 de stad in. Het was lekker weer; een zonnetje met 20/21 graden, ideaal! Voor vandaag hadden we fietsen gehuurd, en ik kan uit ervaring spreken, San Francisco op de fiets is echt een aanrader! De stad is goed ingesteld op fietsers, en alle andere weggebruikers rijden zeer defensief als het gaat om fietsers op de rijbaan. Ik moet wel zeggen dat je met al die heuvels in SF wel een klein beetje sportief moet zijn om de fiets hier te pakken, anders ga je kapot 🙂 :). Enfin, We zijn daarna met de fiets lekker op het gemakje langs de pieren gereden die aan de San Francisco Bay liggen. Aan het einde van de weg langs de pieren ligt ‘Fishermans Wharf’: de toeristische trekpleister van San Francisco. Vol met restaurantjes, winkeltjes en als topattractie; de zeeleeuwen die op Pier 39 heerlijk liggen te genieten in de zon. En zich uitsloven voor alle toeristen. Zie hieronder:

Na de lunch zijn we op de fiets richting de Golden Gate Bridge gereden welke helaas al een eind in de mist verdween zoals je op de foto’s kunt zien. Over de Golden Gate Bridge, waar het in de mist erg koud en nat was zijn we richting Sausolito gefietst. Sausolito is een klein stadje, 7 kilometer ten noorden van San Francisco waar ook een hoop toeristen te vinden zijn. Over het algemeen zijn het de toeristen die per fiets van San Francisco naar Sausolito zijn gefietst. Diezelfde toeristen nemen daar meestal de ferry weer terug naar SF omdat de klim terug de berg op nogal heftig is. Gelukkig zijn wij heel erg sportief (kuch) en zijn vanaf Sausolito weer terug gefiets naar San Francisco om daar de fietsen te kunnen inleveren. We hebben vandaag zo’n 40 kilometer gefietst. Lekker sportief dagje dus, haha!

This slideshow requires JavaScript.

San Francisco, 13 Augustus

Vandaag was het helaas wat minder lekker weer, veel bewolking en een graad of 17. Maar goed, dat is in San Francisco wel ideaal fietsweer, want anders zweet je je uit je ‘naadje’ 🙂 Daarom weer 2 fietsen gehuurd vandaag en heerlijk op de fiets door San Francisco; heuveltje op, heuveltje af richting ‘the Painted Ladies’. Dit is een bekend rijtje huizen in een wijk in San Francisco omdat de huizen in Victoriaanse en Edwardiaanse stijl zijn gebouwd, in verschillende kleuren zijn geverfd en naast elkaar staan.. OK? Nja, iedere toerist gaat hier naartoe dus wij ook 🙂 haha, maar heel bijzonder was het niet. Wel mooi is dat je San Francisco Downtown op de achtergrond kunt zien. Zie foto:

IMG_0052

Omdat we nu toch de ‘cliche toerist’ aan het uithangen waren, zijn we daarna richting Lombard Street gefietst. Wederom een flinke klim. Lombard Street staat bekend als meest bochtige straat in de wereld, de auto’s kunnen hier niet eens stapvoets rijden want dit gaat nog te hard. Tevens is de weg ook erg stijl wat het nog eens extra moeilijk maakt om naar beneden te komen. Gelukkig hadden de fietsen hele goeie (schijf)remmen dus er zijn geen gewonden gevallen.

Vanaf Lombard St. zijn we weer richting de Pieren gereden omdat we vandaag ons bezoek aan de beruchte en wereldberoemde gevangenis Alcatraz gepland hadden staan. Ik denk dat iedereen Alcatraz wel kent, dus dat heeft verder geen uitleg nodig. Met de boot vanaf Pier 33 richting Alcatraz Island was erg koud, en ook op het eiland zelf stond een flink windje. In de gevangenis zelf zaten er op de kopste kant zelfs geen glazen voor het raam, dus ik moet er niet aan denken hoe sommige gevangen zich gevoeld moeten hebben in hartje winter. Zie hieronder de foto’s:

San Francisco, 14 Augustus

Voor de verandering vandaag geen fietsen gehuurd, we vonden de 50 a 55 kilometer van de afgelopen 2 dagen al meer dan genoeg. Vlakbij ons hotel zit het beginpunt van ‘the Famous San Francisco Cable Car’. Omdat San Francisco gebouwd is op heuvels lopen er 3 lijnen met kabeltrammetjes door de stad. De eerste cable car reed in 1873. Omdat dit natuurlijk een super populaire toeristische attractie is moesten we helaas een uur in de rij staan om mee de heuvel op te mogen door de stad. De rit duurde uiteindelijk 10 a 15 minuten en bracht ons weer vlakbij Fisherman’s Wharf. Vandaag op ons gemak over alle pieren heen gestruind, en wat winkels bezocht. Aan het eind van de middag hebben we als afsluiter van ons bezoek aan San Francisco de Coit Tower beklommen. Nouja, beklommen.. Er ging gelukkig in de toren zelf gewoon een lift naar boven. Maar om aan de voet van de toren te komen was weer een flinke beproeving. Eenmaal boven op de toren hadden we een pracht uitzicht op alle delen van de stad San Francisco. Zie hieronder de foto’s:

Dit was het dan, ons bezoek aan San Francisco. Een erg mooie stad, met een goede sfeer en een hele fijne temperatuur! Alleen jammer dat we op geen enkele dag de Golden Gate Bridge in volle glorie hebben kunnen aanschouwen. Maar meer minpuntjes kan ik nu even niet bedenken:). Morgen gaan we onze auto ophalen en begint onze roadtrip!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s