USA 2018 – #4 #5 (Silicon Valley, Monterey Bay & Big Sur)

San Francisco, Palo Alto, Monterey, 15 Augustus

Vandaag was het dan zover: op tijd eruit en richting het vliegveld om de huurauto op te halen. Aangezien het openbaar vervoer goed geregeld is in San Francisco en de huurmaatschappij ook lekker vlot was reden we een uur later met onze SUV weg uit San Francisco. 

Het einddoel van vandaag was Monterey, een klein havenstadje zo’n 200 km onder San Francisco. Voordat we daar naartoe gingen had ik nog wat andere zaken in de planning geschoven. Ik wilde heel graag even door Silicon Valley heenrijden. Waarom Silicon Valley, en wat is het eigenlijk? Nou gelukkig weet wikipedia dat:
Silicon Valley is een veelgebruikte benaming voor de zuidkant van de Baai van San Francisco in de Amerikaanse staat Californië. In die regio zijn veel technologiebedrijven gevestigd, inclusief enkele van de grootste ter wereld.

Aangezien ik nogal een ‘techie’ ben wil ik deze kans niet laten schieten om de campussen van enkele grote tech bedrijven te zien. Allereerst gingen we naar Facebook. Even snel een fototje geschoten als echte ‘aziatische toeristen’ en weer verder aangezien de campus alleen open is voor medewerkers. fb

Daarna zijn we richting Stanford University gereden, wat vlakbij lag. Even snel over een stukje van de campus gelopen, wat eigenlijk een stad opzich is; bijna 8000 studenten wonen op de campus en er zijn zo’n 700 gebouwen.

st

Uiteraard mocht een bezoek aan de VMware campus niet ontbreken in deze korte Silicon Valley tour. Voor velen zal de naam VMware niks zeggen, maar kijk maar gerust eens rond op mijn website. Bijna al mijn werk gerelateerde blogs gaan over VMware oplossingen. vm
Als laatste gingen we langs de campussen van Google en Apple. Wat erg leuk is, is dat je over de campus van Google heen mag lopen en gewoon tussen alle Google medewerkers loopt. Wij hebben zelfs nog geprobeerd sneaky binnen te komen bij Google omdat we graag wilden lunchen, en dat lukte bijnaa…….. maar net niet.. 🙂 Het hoofdkantoor van Apple is ook heel bekend, ook van de films die over Steve Jobs en Apple zijn gemaakt. Was leuk om een keer het hoofdkantoor van 1 van de meest succesvolle tech bedrijven uit Silicon Valley te zien.

 

In de middag zijn we via de bekende Highway 1 richting Monterey Bay gereden. De Pacific Coast Highway 1 ligt aan de Stille Oceaan, en staat bekend als een van de mooiste wegen in Amerika vanwege de kustlijn. Na aankomst in Monterey ingecheckt in ons motel en nog doorgereden richting Big Sur; een van de mooiste delen van de Highway 1. Zie hieronder een gecompileerd fimpje, en onze foto’s tijdens de trip.

 

Monterey Bay, 16 Augustus

Na een heerlijke overnachting in Monterey (eigenlijk de eerste goede nacht die we hebben gehad sinds onze aankomst hier) vertrokken we richting de haven van Monterey voor een ‘whale spotting’ excursie. De baai van Monterey staat bekend om zijn veelzijdigheid aan zeezoogdieren, waaronder walvissen, zeehonden, dolfijnen en andere dieren. Aangezien de walvis een dier is die je niet iedere dag tegen het lijf zwemt of vaart op onze wereldbol, hadden wij niet verwacht dat wij er zoveel zouden zien. Het leek wel of deze baai vol zat met walvissen. Hieronder een kort filmpje van wat walvissen die we hebben gespot.

Na het walvisspotten zijn we richting Mariposa gereden. Een trip van zo’n drie uur. Mariposa is een stadje/dorpje vlak voor Yosemite Park. Dus ja, je raadt het al morgen staat Yosemite Park op de agenda. ‘s Avond hebben we heerlijk gegeten bij Charles Street Dinner. Een typisch oud-amerikaans restaurantje, waar je het idee hebt dat je in de jaren 80 zit. Maar het eten was echt fantastisch!

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s