USA 2018 #6 #7 #8 (Yosemite & Lake Tahoe)

Mariposa – Yosemite, 17 Augustus

Na een heerlijke koele nacht in Mariposa (airco, want buiten was het rond de 34/35 graden) zijn we richting het centrale deel in het Yosemite park gereden. Aangezien Mariposa vlak voor Yosemite Valley ligt was dit voor Amerikaanse begrippen maar eenhike korte trip, een dik uur waren we onderweg. Yosemite National Park is een groot park dus we hebben vooral veel rondgereden door het park en op mooie plekken in park gestopt om wat mooie shots te maken. De watervallen staan bekend als een van de mooiste plekken in het park, helaas staan deze in hartje zomer zo goed als droog. Dus hier hebben we niet echt mooie plaatjes kunnen schieten. Tijdens lunchtijd kwamen we aan in Yosemite Village, de toeristische trekpleister van het park. Hier hebben  we de Yosemite shuttle bus gepakt en die bracht ons op een hike trial in het park, waar we lekker sportief hebben gehiked door de bergen en bossen van Yosemite (zie foto).

Aan het eind van de middag zijn we via het oosten van Yosemite park richting Mammoth Lakes gereden, hier staat het hotel waar we aankomende nacht zullen verblijven. Mammoth Lakes staat bekend als een een skioord in de winter en is volledig ingericht als wintersport plaatsje, zo kun je er onder andere lekker Bratwurst eten, dat hebben we maar even over geslagen. We zijn wezen eten bij een echt Amerikaans tentje; Charles Street Dinner House, waar het leek alsof de tijd stil stond; het interieur had zo uit 1960 kunnen komen. Het eten was echter verukkelijk! Het lekkerste eten tot nu toe!

Zie hieronder een complitatie van onze trip door Yosemite Valley.

Mammoth Lakes – Lake Tahoe, 18 & 19 Augustus

Vandaag stond de trip naar Tahoe City op de planning. We zullen hier 2 dagen verblijven.  Tahoe City ligt aan Lake Tahoe wat veel (Amerikaanse) toeristen trekt vanwege zijn diversiteit aan recreatiemogelijkheden. In de zomer kun je hier hiken, mountainbiken, wielrennen, golfen en diverse watersporten beoefenen en in de winter kun je hier skieen en snowboarden. Wat erg opmerkelijk is aan Lake Tahoe is dat het midden van het meer precies de staatsgrens is tussen Nevada en Californie. Je ziet dus ook dat de ene kant van het meer volstaat met casino’s (Nevada), zelfs tot 5 meter aan de grens met Californie.

Vanaf Mammoth Lakes moesten wij zo’n 3,5 uur rijden om bij Lake Tahoe aan te komen. We kwamen halverwege de middag aan bij in Tahoe City, we hebben hier rustig even wat boodschapjes gedaan omdat we dit keer op een vakantiepark verblijven; ‘Granlibakken’. Ook hebben we even snel gekeken welke activiteiten we wilden doen morgen en zijn uiteindelijk in de avond nog lekker het zwembad ingedoken.

De volgende morgen zijn we we weer richting het meer gegaan, hebben de auto geparkeerd en zijn te voet verder gegaan. Bij een van de eerste pieren die we tegen kwamen konden we gelijk hetgeen huren wat vooral ik (Wesley) heel graag wilde; een Jetski! Met de Jetski over het meer was fantastisch. Mooi uitzicht op het landschap, en meer dan genoeg ruimte om heerlijk te sturen. Daarna zijn we rustig verder gelopen langs de pieren en het meer om uiteindelijk na de lunch, op de terugweg een kayak te huren en nu weer per kayak het meer op te gaan.  Dit was een stuk saaier vergeleken het meer op gaan met de Jetski, maar wel lekker rustgevend en bovenal sportief. Zie hieronder een kort filmpje.

Om de dag en trip aan Lake Tahoe af te sluiten zijn we wederom lekker het zwembad ingedoken zodat we fris en fruitig zijn voor onze trip naar Bryce Canyon van morgen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s