USA 2018 #9 #10 (Loneliest Road, Bryce Canyon en Zion Canyon)

Loneliest Road, Bryce, 20 Augustus

Zoals eerder vermeld in mijn vorige blogpost stond vandaag de reis naar Bryce Canyon op de planning. En het was een hele reis ook. We stonden erg vroeg op vandaag voor een vakantie; het wekkertje ging om half 7. De totale afstand was 984 kilometer en hier hebben we zo’n 10 uur over gedaan. De weg die we hebben gereden staat bekend als de ‘Loneliest Road of America’ ๐Ÿ™‚ Zie hieronder hoe het er over het algemeen uitzag tijdens de rit ๐Ÿ™‚ De paar dorpjes die we tegenkwamen zagen er typisch ‘Western’-achtig uit!


Eenzaam en alleen was het af en toe wel, met Gwyneth die in slaap was gevallen en weinig tot geen medeweggebruikers. Maar goed, ik moet ook toegeven dat we in die 10 uur ook wel weer hele mooie dingen gezien hebben, waaronder iets wat leek op een beginnende tornado, gelukkig wel een eind weg van ons. Voor Amerikanen stelde het vast niks voor, maar wij vonden het wel bijzonder. Na ongeveer 10 uur en een tijdzone verder kwamen we rond 19:00 uur aan in Bryce.

Na het incheken even snel nog het lopende buffet meegepakt in het Motel omdat we om 21:00 ‘s avonds nog een Telescope Tour gepland hadden staan. Bryce staat bekend als 1 van de donkerste plekken in Amerika en daarom kun je hier goed sterrenย  en planeten kijken. We kregen eerst uitleg over het zonnestelsel en daarna konden we via de telescopen verschillende planeten en sterren zien. Ik heb geprobeerd om via de telescooplens foto’s te maken van wat je daadwerkelijk kon zien maar dat viel nogal tegen. Ik heb alleen de maan en mars redelijk op foto kunnen zetten. Vooral de maan konden we erg goed zien, het was zelfs mogelijk om de landingsplekken van Apollo 15 en 17 te zien.

Moon

Mars

Tegen middernacht was de telescope tour afgelopen en konden we eindelijk naar bed ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

Bryce Canyon, Zion Canyon 21 Augustus

We hoefden vandaag gelukkig niet vroeg op te staan en niet erg te haasten, want ons motel bevond zich op steenworp afstand van Bryce Canyon. Toen we alles aan het inpakken waren zijn we toch maar haast gaan maken twant we zagen dat het vanaf 12:00 alleen maar ging onweren en regenen. Gelukkig is Bryce Canyon niet supergroot en hebben we in 3 uur tijd bijna alle spots kunnen zien. Alleen op het laatst ging het wel keihard regenen en hagelen en was de grootste lol er wel vanaf.ย  Zie hieronder een compilatie van Bryce Canyon en Dixie National Park, dit is een park waar je een stukje doorheen rijdt op weg naar Bryce.

Na de lunch zijn we eerst richting Orderville gereden, aan de voet van Mount Carmel. Hier verblijven we aankomende nacht. Het regende en onweerde inmiddels zo hard dat het geen zin had om direct door te gaan rijden naar Zion National park. Gelukkig ligt Zion maar een half uurtje rijden vanaf ons motel en hebben we in onze bungalow/hut gewacht totdat het heftigste weer voorbij was. Halverwege de middag zijn we doorgereden richting Zion, aan het begin half zonnig en droog, maar naarmate we een tijdje in het park zelf waren ging het toch weer aardig door regenen. Er waren zelfs een aantal wegen afgesloten in het park vanwege overspoelingen. Maar.. het leverde zo nu en dan ook prachtige plaatjes op. Zeker als de zon er ook weer een klein beetje doorheen kwam. We zijn het er beiden over eens dat Zion tot nu toe het mooiste is wat we deze roadtrip hebben gezien! Zie hieronder de compilatie van onze trip door Zion National Park.

Morgenochtend vroeg gaan we ‘proberen’ tickets te scoren voor ‘the Wave‘ Dit is 1 van de populairste plekken in de staat Arizona en er worden hier per dag maar 20 mensen toegelaten. 10 hiervan worden van tevoren (zo’n 4 maanden) online verloot. Hier waren wij helaas te laat voor maar gelukkig worden er ook de dag van tevoren nog 10 tickets verloot ter plekke. Fingers crossed!!!! ๐Ÿ™‚

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s