USA 2018 #11 #12 #13 (Horseshoe Bend, Lake Powell, Antelope Canyon en Las Vegas)

Mount Carmel (Utah), Page (Arizona) 22 Augustus

In de vorige blogpost heb je al kunnen lezen dat het erg regende in de omgeving van Bryce en Zion. Toen we na ons bezoek aan Zion aankwamen in onze Lodge bij Mount Carmel is dit alleen nog maar erger geworden. Het stortregende en onweerde gedurende heel de nacht waardoor we niet zo’n beste nachtrust hadden. Blikseminslagen zo hard dat het bed gewoon trilde en dat de hele nacht lang. Halverwege de nacht viel zelfs de stroom uit door blikseminslag. Gelukkig waren onze telefoons voldoende opgeladen en konden we die ‘s ochtends gebruiken als zaklantaarn bij het douchen e.d. We moesten namelijk erg vroeg opstaan voor de loterij van de tickets voor the Wave.

Na het cowboy ontbijt, zo genoemd door de gastvrouw van het motel omdat zij ook geen stroom had en moest improviseren om ons een ontbijtje te geven, zijn we richting Kanab gereden. Hier staat het Grand Staircase Escalante National Monument Visitor Center. Hier vond de loterij voor de Wave plaats. Zoals je hieronder op de foto ziet was er een soort van panel waar je je in moest schrijven en via het ‘lotto’ systeem met balletjes werden er 10 mensen ingeloot. Helaas zaten wij daar niet bij. Maar het was wel grappig om mee te maken.

wave_lottery

Daarna zijn we richting Page gereden, een klein stadje net over de grens in de staat Arizona. Hier hebben we de Horseshoe Bend bezocht. Dit is 1 van de meest spectaculaire delen van de Colorado River. Deze gigantische bocht heeft zich een paar mijl ten zuiden van de stad Page gevormd in miljoenen jaren oude lagen van Navajo Sandstone. Rondom en binnenin de bocht bevinden zich rotswanden die meer dan 300 meter boven de rivier uitsteken. Vanaf Horseshoe Bend Overlook, gelegen op de rand van zo’n rotswand, heb je een geweldig mooi zicht op de rivier en ook op de verdere omgeving. Zie hieronder wat prachtige plaatjes van ons bezoek.

horseshoe_1
horseshoe_2

Na het bezoek aan de Horseshoe Bend wat een onverwachte topper bleek te zijn, zijn we richting Lake Powell/Glen Canyon gereden. Dit is vergeleken met de andere nationale parken die we hebben bezocht een vrij klein park, en ook minder bijzonder, maar het kan ook dat we inmiddels verwend zijn geworden. Zie hieronder een mooi shot van Lake Powell/Glen Canyon.

lake_powell
Onze vorige USA trip in 2012 bracht ons vaak bij 1 van de restaurants van ‘Denny’s’. Hier hebben ze heel erg lekker eten en vooral een heel lekker toetje. In 2012 zijn we erg fan geworden van het nagerecht ‘Caramel Apple Pie Crisp’ dus waren we vastberaden om deze vakantie dit nagerecht weer te eten. En gister was het eindelijk zover! haha 🙂 En onze hoge verwachtingen zijn niet teleurgesteld, gelukkig stond het toetje nog steeds op de kaart, het was heerlijk!

dennys_icecream

Page (Arizona), Las Vegas (Nevada) 23 Augustus

Vandaag was onze laatste dag van de roadtrip omdat we eind van de dag de auto in Las Vegas moesten inleveren. Voordat het zover was hadden we nog een excursie gepland door de Lower Antelope Canyon. Dit is een slot canyon. Het woord ‘slot’ betekent ‘smalle gleuf’; een slot canyon is een kloof met hoge verticale wanden, die erg dicht bij elkaar staan. De meeste slot canyons zijn gevormd in droge gebieden, waar incidenteel heftige overstromingen plaatsvinden. Tijdens deze regen schuurt het water met steen en ander puin door de zachtere rotslagen heen, waardoor de smalle kloven ontstaan. Deze canyons staan bekend om hun prachtige vormen (en worden als bureaubladachtergrond gebruikt bij zowel bij Apple als Microsoft).
Zie hieronder een slideshow van een aantal prachtige shots. (alleen te zien via desktop browser)

 

This slideshow requires JavaScript.

Halverwege de middag zat ons bezoek aan de Antelope Canyon en Page erop. Nog eenmaal een flinke trip van 4,5 uur en 400+ km voor de boeg tot Las Vegas. Na het inleveren van de auto een taxi genomen richting ons hotel; MGM Grand. En daar konden we heerlijk in alle luxe en comfort tot rust komen.

Las Vegas, 24 Augustus

De laatste dag.. Wat kan ik hier nog over vertellen. Niet heel veel denk ik. Ja Vegas, iedereen kent het wel toch. Die stad in Nevada met alleen maar hotels en casino’s waar alles kan en mag. Het is een beleving opzich. Zeker nu we in het MGM grand hotel zitten. 1 van de grootste hotels in Vegas, met alleen al drie in-house starbucks cafe’s. We hebben hier lekker uitgeslapen en gechilled aan het zwembad.

mgm
Terwijl ik dit nu zit te tikken in de hotelkamer, is Gwynn haar koffer aan het inpakken want die vliegt vanavond weer terug naar Nederland. Hier heeft ze dan 1 dag rust thuis waarna haar volgende vakantie weer staat te wachten met een vriendin. Wat een leven!

En ik? Ja ik blijf nu in Vegas, want ik mag vanaf aanstaande zondag weer aan het werk hier. Hard werken 🙂 ; een conferentie van zondag tot en met donderdag. Ik vlieg vervolgens op zaterdag 1 September weer terug naar Nederland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s